Emmen bezorgt VVV eerste nederlaag van 2020

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft zijn eerste nederlaag van 2020 geleden. FC Emmen was in eigen stadion met 3-0 te sterk voor de Venlonaren. De ploeg van trainer Hans de Koning is al de negende ploeg dit seizoen die met lege handen uit Emmen vertrekt.

Emmen-trainer Dick Lukkien kreeg al na 22 minuten een tegenvaller te verwerken. Michael de Leeuw, de topscorer van Emmen dit seizoen, raakte geblesseerd en moest het veld verlaten.

Het verlies van De Leeuw weerhield de thuisploeg er niet van om de aanval te kiezen. De 1-0 hing in de lucht, maar bij het rustsignaal stond het, mede dankzij goede reddingen van Thorsten Kirschbaum, nog altijd 0-0.

Twee keer Laursen

In de tweede helft ging Emmen door met het onder druk zetten van VVV en dat resulteerde al snel in de voorsprong. Nikolai Laursen ging onderuit in het strafschopgebied, heroverde zelf de bal en schoot raak in de korte hoek.

Kort na het openingsdoelpunt was het opnieuw raak voor Emmen. De bal ging voorbij aan een aantal spelers, maar Marko Kolar was wel scherp. Hij kreeg de bal voor z'n voeten en schoot hoog in het doel. Doelman Kirschbaum was kansloos.

Laursen zorgde met zijn tweede doelpunt van de avond voor de beslissing aan De Oude Meerdijk. De Deen volleerde de voorzet van Lorenzo Burnet tussen de benen van Kirschbaum door.