Bekijk de samenvatting van FC Emmen - VVV-Venlo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

VVV-Venlo heeft zijn eerste nederlaag van 2020 geleden. FC Emmen was in eigen stadion met 3-0 te sterk voor de Venlonaren. De ploeg van trainer Hans de Koning is al de negende ploeg dit seizoen die met lege handen uit Emmen vertrekt.

Emmen-trainer Dick Lukkien kreeg al na 22 minuten een tegenvaller te verwerken. Michael de Leeuw, de topscorer van Emmen dit seizoen, raakte geblesseerd en moest het veld verlaten.

Het verlies van De Leeuw weerhield de thuisploeg er niet van om de aanval te kiezen. De 1-0 hing in de lucht, maar bij het rustsignaal stond het, mede dankzij goede reddingen van Thorsten Kirschbaum, nog altijd 0-0.

Twee keer Laursen

In de tweede helft ging Emmen door met het onder druk zetten van VVV en dat resulteerde al snel in de voorsprong. Nikolai Laursen ging onderuit in het strafschopgebied, heroverde zelf de bal en schoot raak in de korte hoek.

Kort na het openingsdoelpunt was het opnieuw raak voor Emmen. De bal ging voorbij aan een aantal spelers, maar Marko Kolar was wel scherp. Hij kreeg de bal voor z'n voeten en schoot hoog in het doel. Doelman Kirschbaum was kansloos.

Laursen zorgde met zijn tweede doelpunt van de avond voor de beslissing aan De Oude Meerdijk. De Deen volleerde de voorzet van Lorenzo Burnet tussen de benen van Kirschbaum door.

Oppermachtig in eigen stadion

Emmen is aan een ongekend sterke reeks thuiswedstrijden bezig. Alleen PSV wist er in het laatste halfjaar een punt weg te slepen. Als er een stand opgemaakt wordt uit de laatste negen thuisduels in de eredivisie, zou Emmen koploper zijn.

Laatste negen thuisduels in de eredivisie

Club Wedstrijden Punten
FC Emmen 9 25
Feyenoord 9 22
Ajax en AZ 9 21
PSV 9 20

De reacties van Emmen-trainer Lukkien, die spreekt over de magie van het stadion, VVV-trainer De Koning en Laursen:

Lukkien over 'de magie van het stadion', De Koning weet weer wat verliezen is Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
Statistieken FC Emmen-VVV-Venlo

STER reclame