Marijn Veen in actie in de eerste Pro League-finale tegen Australië ANP

De Australische hockeybond heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) laten weten in verband met het coronavirus niet af te reizen naar Europa.

Australië zou eind deze maand voor de Pro League in Den Bosch in actie komen tegen Nederland. De FIH heeft de wedstrijden niet afgelast, maar "on hold" gezet.

De vrouwen zouden op 26 maart en 29 maart tegen Australië spelen, de mannen op 27 maart en 29 maart.

De FIH heeft, naast de wedstrijden tegen Nederland, ook de duels van Australië voor de Pro League met Spanje (mannen) en Duitsland (vrouwen en mannen) bevroren.

"De Australische teams zouden niet alleen Nederland aandoen, maar eerst nog in Spanje en Duitsland spelen. Op basis van die planning heeft de Australische bond haar eigen afweging gemaakt en besloten niet naar Europa af te reizen", legt Erik Gerritsen, directeur van de Nederlandse hockeybond, uit.

"Daarvoor hebben wij begrip, al is het in onze ogen op dit moment niet nodig al een beslissing te nemen over de wedstrijden in Nederland."

De uitwedstrijd van de Australische dames tegen China was eerder al tot nader order uitgesteld.

De beide Nederlandse teams spelen een week eerder op 19, 20 en 22 maart in Rotterdam tegen Nieuw-Zeeland. Deze wedstrijden gaan vooralsnog gewoon door.

De eerste editie van de Pro League werd bij de vrouwen vorig jaar gewonnen door Nederland. In de finale werd Australië na shoot-outs verslagen. De Australische mannen wonnen goud door in de finale België met 3-2 te verslaan. Nederland pakte het brons en versloeg Groot-Brittannië met 5-3.

Nederlandse hockeysters winnen Pro League ten koste van Australië Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame