Aniek Nouwen ANP

Verdedigster Aniek Nouwen en keeperstrainer Erskine Schoenmakers hebben het trainingskamp van de Nederlandse voetbalsters in Frankrijk uit voorzorg verlaten. Het gaat om een preventieve maatregel vanwege het coronavirus: beiden komen uit Noord-Brabant en hebben last van hoesten en verkoudheid, meldt de KNVB.

De voetbalbond volgt met de maatregel het RIVM, dat inwoners uit de provincie Noord-Brabant adviseert om bij verkoudheid, hoesten of koorts sociale contacten te beperken en thuis te blijven. Nouwen en Schoenmakers hebben geen koorts, maar de KNVB zegt geen enkel risico te willen nemen.

Oranje doet in Frankrijk mee aan het Tournoi de France. Vanavond om 19.00 uur staat de tweede wedstrijd tegen Canada op het programma. Woensdag speelde Nederland met 0-0 gelijk tegen Brazilië. PSV-speelster Nouwen stond toen in de basis.

Na het vertrek van Nouwen telt de selectie van bondscoach Sarina Wiegman nog 22 speelsters. Victoria Pelova (Ajax) viel eerder weg met een knieblessure. Wiegman weet nog niet of ze een vervangster voor Nouwen oproept.

STER reclame