Victoria-speelster Sabine van den Eijnden

Degradatie hockeysters HGC nabij na nederlaag bij Victoria

Voor de hockeysters van HGC lijkt het doek te zijn gevallen in de hoofdklasse. De nog puntloze hekkensluiter ging op bezoek bij Victoria, de nummer voorlaatst, met 1-0 achteruit en zag daardoor de achterstand oplopen tot acht punten.

Bovenin had koploper Den Bosch het even moeilijk bij Bloemendaal, maar in het laatste halfuur werd de 2-1 achterstand bij rust omgezet in een 4-2 overwinning.

HGC kan 24ste nederlaag niet voorkomen

De vrouwen van HGC begonnen aan de klus in Rotterdam in de wetenschap dat laatste 23 hoofdklasseduels verloren waren gegaan maar ook dat winst op Victoria geboden was om nog een kans te hebben het vege lijf te redden. De eerste kans was echter voor de thuisclub: nadat bij een strafcorner de bal van de paal was teruggekomen, zag Anouk de Vliegher haar inzet gekeerd worden.

Na een kwartier spelen was het wel raak voor Victoria. Sabine van den Eijnden verlengde met een tip-in een strafcorner tot doelpunt: 1-0. Sabine van Eijck kreeg nog voor rust een uitgelezen kans op verdubbeling van de marge, maar zij stuitte op doelvrouw Anke van Goudoever.

Ook in het derde kwart stond de HGC-keepster een treffer van Van Eijck in de weg, maar dat baatte de gasten niet. Een nederlaag kon niet voorkomen, waarmee het lot van de Wassenaarse ploeg zo goed als bezegeld is.

Den Bosch herstelt achterstand

Koploper Den Bosch kwam bij Bloemendaal na 25 minuten op 0-1 dankzij Julia van den Heuvel, maar een lang leven was die voorsprong. Sterker, door treffers van Demi Hilterman uit de strafcorner en Nine Rijna stonden 'De Mussen' vijf minuten later op 2-1.

Uiteindelijk gingen de Bossche vrouwen er toch met de volle buit vandoor. Maartje Krekelaar zorgde in de 47ste minuut voor de gelijkmaker, waarna na een klein uur spelen Ireen van den Assem met twee strafcorners kort achter elkaar de 2-3 en 2-4 voor haar rekening nam.

Laren pakt punt tegen Amsterdam

Landskampioen Amsterdam kwam bij Laren niet verder dan 1-1. Het was het zesde gelijkspel voor de Amsterdammers in zestien wedstrijden. Tessel van Waardhuizen zette de geplaagde thuisploeg op voorsprong, waarna Michelle Fillet uit een strafcorner de 1-1 in het doel pushte.

Laren staat nog steeds op de tiende plaats, een positie die goed is voor het spelen van play-outs aan het einde van het seizoen, maar is wel een punt ingelopen op concurrent Bloemendaal.