NOS Nieuws

Lufthansa schrapt helft van alle vluchten vanwege coronavirus

Lufthansa, de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa, schrapt de helft van al zijn vluchten. Aanleiding is de drastisch dalende vraag naar vluchten vanwege het coronavirus. De komende weken moet duidelijk worden om welke vluchten het precies gaat.

"We hebben de formulering bewust een beetje vaag gehouden, omdat we natuurlijk niet precies weten wat er op ons af komt." Ook dochterondernemingen als Eurowings, Swiss en Austrian zullen vluchten gaan schrappen.

De Duitse vliegmaatschappij en zijn dochters voeren ruim 3200 vluchten per dag uit. Vooral de vraag naar binnenlandse vluchten in Duitsland en verbindingen met Italië is de afgelopen dagen ingestort. Gisteren schrapte Lufthansa al ruim 7.000 vluchten voor de maand maart.

Wereldwijd heeft Lufthansa 135.000 medewerkers. Het personeel is gevraagd om vrijwillig in deeltijd te gaan werken of onbetaald verlof op te nemen om kosten te besparen.

KLM vliegt minder op Italië

Ook KLM snijdt in het aantal vluchten. Vanaf morgen schrapt de vliegmaatschappij elke dag zes vluchten naar Italië. Het zijn er twee naar Rome, twee naar Milaan, een vlucht naar Venetië en een naar Bologna. De maatregel geldt van 7 tot en met 15 maart. Daarna wordt volgens een woordvoerder verder gekeken.

Passagiers die te maken krijgen met een geannuleerde vlucht, mogen die gratis omboeken. Ook bestaat de mogelijkheid het geld voor het ticket terug te krijgen. Normaal gesproken vliegt KLM 152 keer per week naar Italië.

De maatregel komt bovenop geschrapte vluchten naar China en Hongkong.

Reizigers komen niet opdagen

Ook andere maatschappijen zien de vraag dalen. Transavia maakte deze week bekend een tiende van zijn vluchten te schrappen. De vraag naar vliegreizen neemt af en ook het aantal mensen dat geboekt heeft maar niet komt opdagen, wordt groter, zegt een Transavia-woordvoerder: "Met name voor vluchten naar Noord-Italië wordt het echt minder."

Ryanair schrapt een kwart van de vluchten naar Italië tussen 17 maart en 8 april. Dat zijn honderden vluchten.

British Airways schrapt ruim 200 vluchten naar New York, Italië en Frankrijk. Eerder had het bedrijf de vluchten naar China al stilgelegd en die maatregel werd vandaag verlengd, tot 17 april.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl