Een man in de Amerikaanse staat Texas heeft een celstraf gekregen nadat hij in een supermarkt aan een bak ijs had gelikt en hem daarna had teruggezet in de koeling. Ook heeft hij een taakstraf en een geldboete gekregen.

De 24-jarige D'Adrien Anderson filmde zijn actie en zette de video in augustus vorig jaar op sociale media. De tweet, waarin te zien is dat hij meerdere keren aan het ijs likt, werd honderdduizenden keren bekeken. Wat alleen niet te zien is in de video is dat hij na afloop van zijn 'grapje' het ijsje netjes afrekende.

Bekijk hier de video waar het om gaat:

De supermarkt was niet gediend van zijn actie en deed aangifte. "Als er met voedsel wordt geknoeid, of als een klant ook maar de indruk daarvan krijgt, dan schakelen wij de politie in", zei een woordvoerder van de supermarkt volgens de BBC. "We zullen mensen vervolgen die denken dat dit leuke grappen zijn, want dat zijn het niet."

Bonnetje

Op bewakingsbeelden van de supermarkt was te zien dat Andersen de betreffende bak met ijs inderdaad had meegenomen. Hij kon met een bonnetje aantonen dat hij het had afgerekend.

Omdat door zijn toedoen de supermarkt tientallen bakken ijs moest vervangen, is hij veroordeeld voor vandalisme. Hij heeft 30 dagen cel gekregen en een taakstraf van 100 uur. Ook moet hij een boete betalen van bijna 1000 euro en de kosten die de supermarkt heeft gemaakt.

STER reclame