In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Rotterdam bouwt honderden flexwoningen tegen woningnood

Rotterdam start dit jaar met de bouw van honderden flexwoningen. De gemeente hoopt dat dat een oplossing is voor veel mensen die met spoed op zoek zijn naar een huis. De woningen blijven maximaal vijftien jaar staan. In totaal moeten er 700 tot 1000 komen.

"Iedereen kent wel iemand die op zoek is", zegt wethouder Bas Kurvers tegen de regionale omroep Rijnmond. "Tegelijkertijd is het bouwen en maken van plannen een kwestie van een hele lange adem. Dat kan zo'n tien jaar duren. Wij willen alles uit de kast trekken." De tijdelijke huizen kunnen veel sneller worden gebouwd dan gewone woningen.

De huizen zijn vooral bedoeld voor starters, jonge leraren, agenten en mensen die snel moeten verhuizen vanwege een scheiding. Het gaat waarschijnlijk om prefab-woningen, misschien met gemeenschappelijke ruimtes. Een deel moet dit jaar al klaar zijn, een ander deel in 2021.

De flexwoningen moeten op plekken komen die de gemeente de komende jaren niet nodig heeft. Twee locaties zijn al concreet: De Kroon bij Schiehaven en Hoogvliet Noord-West. Als het aan Kurvers ligt, komen daar zeker nog vier locaties bij: "We hebben nog een aantal studielocaties in Hillegersberg, Hoek van Holland, Feijenoord en Vreewijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl