Iñaki Williams voegt zich bij de uitzinnige Bilbao-fans
NOS Voetbal

Geen Real Madrid-Barcelona, maar sinds 1927 weer Baskische eindstrijd in Copa

De Copa del Rey krijgt dit seizoen een bijzondere finale. Met Athletic Club en Real Sociedad staan volgende maand de twee grootste clubs van Baskenland tegenover elkaar.

Voor het eerst sinds 1927 treffen twee Baskische clubs elkaar in de eindstrijd. Daar was wel een slotoffensief van Athletic voor nodig.

Linksback Yuri Berchiche schoof vlak voor tijd de 2-1 binnen, waardoor de ploeg uit Bilbao zich op basis van die ene uitgoal plaatst voor de finale. Want tot een paar minuten voor tijd leek Granada die eer nog ten deel te vallen, dankzij rake kopballen van Carlos Fernández en Germán Sánchez.

Cruciale redding

Er waren kansen over en weer in het spannende duel. Zo kende eerst Athletic een sterke fase, maar verrichtte daarna aan de overkant spits Iñaki Williams een cruciale redding op de doellijn.

Athletic baart in het moderne voetbal opzien door met enkel Basken in de ploeg aan te treden. Een van hen was de 39-jarige clubheld Aritz Aduriz, die als breekijzer binnen de lijnen kwam. Hij krijgt nu op 18 april in Sevilla de kans om zijn laatste jaar als prof met een hoofdprijs op te luisteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl