Christian Poulsen, assistent-trainer Ajax
NOS Voetbal

Assistent-trainers en fysio Ajax moeten thuis blijven uit vrees voor coronavirus

Christian Poulsen, assistent-trainer bij Ajax, moet voorlopig thuis blijven omdat hij mogelijk besmet is met het coronavirus. Ook inspanningsfysioloog Alessandro Schoenmaker en één van de fysiotherapeuten mogen tot volgende week vrijdag de deur niet uit.

Het drietal heeft volgens de woordvoerder van Ajax nog geen klachten. "En als dat zo blijft, zijn ze over een week gewoon weer aan het werk. De vervanging van de drie personeelsleden die nu thuiszitten, is geen probleem. Er werken 400 mensen bij Ajax, dat komt dus wel goed."

Verjaarsdagfeest

Poulsen vierde afgelopen vrijdag zijn veertigste verjaardag in Nederland. Daarbij was ook de Deense oud-international Thomas Kahlenberg aanwezig. Bij hem werd dinsdag het nieuwe coronavirus aangetroffen.

In het weekeinde was Kahlenberg ook aanwezig bij het duel in de Deense eredivisie tussen Brøndby en Lyngby. Volgens Deense media had hij daar heel wat oude bekenden begroet. Nadat het nieuws over zijn besmetting bekend was geworden, besloten beiden clubs eveneens preventieve maatregelen te nemen.

Thomas Kahlenberg

Bij Brøndy zijn tot dusver dertien mensen van de club in quarantaine geplaatst, bij Lyngby drie. Beide clubs zijn nog op zoek naar andere spelers, supporters en stafleden die in contact zijn geweest met Kahlenberg.

Brøndby meldde op de website dat hij het virus had opgelopen tijdens zijn bezoek aan Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl