Het huis aan de Havenstraat is compleet uitgebrand
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Dode bij woningbrand in Moerdijk

Bij een uitslaande brand in een woning in Moerdijk is de bewoner om het leven gekomen. Volgens Omroep Brabant was het een hoogbejaarde vrouw.

Aanvankelijk werd vermoed dat er meer mensen in de woning aan de Havenkant waren: de vrouw had net haar man verloren en haar familieleden waren overgekomen voor zijn begrafenis. Maar zij bleken elders te verblijven.

Agenten en brandweerlieden konden het pand niet binnen, omdat de brand te hevig was. Van het huis is niets meer over, zegt overbuurman Wim Hollemans. "Boven, beneden, zelfs uit de kelder kwamen vlammen. Het was één grote vuurhaard."

Toen begon de zoektocht naar aanwezigen. "De brandweer wist dat er een aantal mensen binnen moest zijn. Behalve de vrouw zou ook haar zoon er mogelijk slapen. Zijn auto stond naast het huis. Hij was met zijn dochter speciaal vanuit Zweden overgekomen, voor de begrafenis van zijn vader. Ik heb niet meer afgewacht of hij ook zou worden gevonden."

'Echt heel heftig'

Uiteindelijk bleken de zoon en kleindochter van het slachtoffer dus ergens anders te slapen. De politie moest hun vertellen wat er was gebeurd.

Ondertussen was er geen redden meer aan voor de brandweer. "Het leek er even op of de brand geblust was, maar binnen een half uur laaide het vuur weer op", vertelt Hollemans. "Tegen een uur of half zeven hebben ze de schoorsteen nog om moeten duwen. Het was echt heel heftig."

De brand brak rond 03.00 uur uit. Hoe het vuur is ontstaan, is nog onbekend.

Advertentie via Ster.nl