Ramon Sinkeldam in de VAE
NOS Wielrennen

Wielrenner Sinkeldam met ploeg nog tot 14 maart in quarantaine

De wielerploegen Cofidis, Groupama-FDJ (de ploeg van Ramon Sinkeldam) en Gazprom moeten zeker tot 14 maart in quarantaine blijven in een hotel in Abu Dhabi.

De twee Franse ploegen zitten net als het Russische Gazprom sinds vorige week donderdag in afzondering, nadat tijdens de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten bij twee Italiaanse stafleden van een wielerploeg het coronavirus was aangetroffen.

De ronde werd daarop gestaakt en alle ploegen werden in quarantaine geplaatst en getest op besmetting met het virus. Afgelopen zaterdag konden de meeste ploegen vertrekken, maar Groupama-FDJ, Cofidis en het Russische Gazprom moesten blijven.

UAE Emirates mocht ook het hotel verlaten, maar besloot uit eigen beweging renners en begeleiding nog binnen te houden en opnieuw te laten testen. Het is nog niet bekend hoelang UAE Emirates in de VAE blijft.

'Vier renners besmet met corona'

Gisteren werd bekend dat zes mensen in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten besmet zijn geraakt met het coronavirus. Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport gaat het daarbij om vier renners: twee Russen, een Italiaan en een Colombiaan.

Die laatste zou dan Fernando Gaviria van UAE Emirates moeten zijn, omdat hij de enige Colombiaanse renner is van wie de ploeg het land nog niet verlaten heeft.

EF Pro Cycling wil niet fietsen in Italië

Greg Van Avermaet en zijn teamgenoten van wielerploeg CCC zijn woensdag niet naar Italië afgereisd waar zaterdag de Strade Bianche wordt verreden. De ploeg zou normaal gesproken donderdag het parcours verkennen, maar dat plan is geschrapt.

Artsen van veertien wielerploegen, waaronder Jumbo-Visma, hebben in een petitie gevraagd de koersen Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo af te gelasten. "Het coronavirus kan een impact hebben op de gezondheid van de renners", stellen zij in een gezamenlijke verklaring.

De Amerikaanse wielerploeg EF Pro Cycling heeft ook een verzoek ingediend bij de internationale wielrenunie UCI om vanwege het coronavirus de komende wedstrijden in Italië te mogen overslaan.

WorldTour-teams zijn normaal gesproken verplicht om deel te nemen aan deze wedstrijden, maar het team hoopt vanwege het coronavirus zonder sanctie te kunnen wegblijven.

Onder anderen Sebastian Langeveld, de Italiaan Alberto Battiol en de Belg Sep Vanmarcke rijden voor het Amerikaanse team van manager Jonathan Vaughters. Bij EF staan ook de Nederlanders Moreno Hofland en Julius van den Berg onder conract.

2019: de renners in de Strade Bianche

Strade Bianche wordt zaterdag verreden. De Tirreno-Adriatico staat voor 11 tot 17 maart op het programma en Milaan-Sanremo wordt, mits het nieuwe coronavirus niet tot een afgelasting leidt, op 21 maart verreden.

Noord-Italië geldt inmiddels officieel als een risicogebied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl