Hakim Ziyech ANP

De KNVB heeft de nieuwe speeldata voor de twee 'stormwedstrijden' bekendgemaakt. AZ-Feyenoord wordt op woensdag 8 april gespeeld, FC Utrecht-Ajax op donderdag 9 april.

Beide wedstrijden stonden voor zondag 9 februari op het programma, maar werden toen afgelast vanwege storm Ciara.

Ook Sparta Rotterdam-ADO Den Haag en FC Emmen-FC Twente gingen toen niet door. Die wedstrijden konden twee dagen later al ingehaald worden.

"Door de volle speeldagenkalender van de vier clubs, met de eredivisie, KNVB-beker en de Europa League, was het puzzelen om de wedstrijden in te plannen", meldt de KNVB.

Myron Boadu en Calvin Stengs na het eerste doelpunt tegen Ajax ANP

"Na de Europese uitschakeling van Ajax en AZ zijn alle clubs, lokale overheden en overige betrokkenen in overleg de betreffende nieuwe speeldata overeengekomen."

AZ-Feyenoord begint al 18.45 uur, omdat de UEFA niet toestaat dat competitiewedstrijden overlappen met Champions League-wedstrijden. Opvallend genoeg zijn er de afgelopen weken in andere landen wél wedstrijden tijdens Champions League-duels afgewerkt.

Die regel bestaat ook voor de Europa League, maar de UEFA staat bij uitzondering toe dat FC Utrecht-Ajax om 19.15 uur mag beginnen.

Ajax-FC Twente begint eerder

Het aanvangstijdstip van Ajax-FC Twente op 15 maart is verzet van 20.00 uur naar 14.30 uur, omdat na de Europese uitschakeling van Ajax er geen reden meer is om de wedstrijd op zondagavond te spelen.

STER reclame