NOS Voetbal

KNVB verguld met CL-finale vrouwen: 'Impact op gehele Nederlandse voetbal'

Vrouwen CL-finale pas begin voor KNVB: 'Populariteit Nederlandse voetbal aanjagen'

Met het binnenhalen van de Champions League-finale voor vrouwen ziet de KNVB de wens om het vrouwenvoetbal nog meer aanzien te geven gerealiseerd. Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, is dan ook blij met de toewijzing door de UEFA.

"Dit is zeker mooi nieuws voor ons. De finale is onderdeel van onze internationale strategie. We willen deze voetbalevenementen gebruiken als katalysator voor het Nederlandse voetbal", legt De Jong uit.

"We hebben in 2017 een geweldig EK vrouwen gehad in Nederland en vorig jaar een geweldig WK in Frankrijk. Dit is een kans om juist weer iets te doen met het clubvoetbal in Nederland, want ook dat willen we de komende jaren verder aanjagen", aldus De Jong.

2017: De Oranjevrouwen worden in eigen land Europees kampioen

In het meerjarenplan richt de voetbalbond zich op het binnenhalen van meerdere internationale evenementen. Daarbij richt de bond zich zowel op het mannen- als vrouwenvoetbal. De wedstrijden van het Nederlands elftal in Amsterdam voor de eindronde van het EK komende zomer zijn daar eveneens onderdeel van. Als het aan de KNVB ligt, is dat echter pas het begin.

Het elftal van Ronald Koeman speelt op 14 juni tegen Oekraïne, 18 juni tegen Oostenrijk en 22 juni tegen een nog onbekende tegenstander.

"We hebben ook de ambitie uitgesproken om het WK 2027 voor vrouwen binnen te halen", vertelt De Jong. "Het EK futsal 2022 hebben we al. Ook kijken we naar het WK jongens onder 17."

'Impact op Nederlands voetbal'

"Zo'n WK vrouwen wordt een enorme klus, waar we hard aan werken. We zijn op dit moment een haalbaarheidsstudie aan het voorbereiden om goed uit te zoeken hoe we dit gaan doen."

"Uiteindelijk draait het om één ding: de populariteit van het Nederlandse voetbal aanjagen", gaat De Jong verder. "Dit soort evenementen zijn een geweldige katalysator. Daarom organiseren we dit soort evenementen. Enerzijds voor het plezier natuurlijk, maar ook om impact te hebben op het Nederlandse voetbal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl