Pro Shots
NOS Voetbal

FC Den Bosch is drie punten kwijt vanwege licentieproblemen

FC Den Bosch is drie dure punten kwijt. Het beroep van de eerstedivisieclub tegen een uitspraak van de licentiecommissie van de KNVB is afgewezen. De ploeg zakt daardoor met 38 punten van de tiende naar de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Den Bosch behoort vanwege de wankele financiële positie tot tot categorie 1 van het licentiesysteem en staat daardoor onder verscherpt toezicht bij de KNVB.

De Brabantse club moest een plan van aanpak maken om de financiële problemen het hoofd te bieden, maar FC Den Bosch en de KNVB zijn het niet eens over de interpretatie van enkele onderdelen van dat plan. Dat heeft nu geleid tot de puntenaftrek.

'Onrechtvaardig'

Algemeen directeur Theo Theelen noemt de straf onrechtvaardig voor de spelers en de staf. "Op dit moment overheerst de teleurstelling, maar daar blijven wij niet in hangen. De sportieve doelstelling is nog steeds om de play-offs te halen."

Eerder dit seizoen moest Roda JC al drie punten inleveren. Die straf was het gevolg van overtreding van de licentieregels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl