ANP
NOS Voetbal

Philips Stadion krijgt Champions League-finale vrouwen 2023

De finale van de Champions League voor vrouwen wordt in 2023 gespeeld in het Philips Stadion. Dat heeft de UEFA maandag bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat de finale van dat toernooi in Nederland gespeeld zal worden.

Naast de finale van 2023 werd tijdens het UEFA-congres in Amsterdam ook bekend dat het Juventus Stadium in Turijn de finale van de vrouwen van 2022 mag organiseren. De finale van dit seizoen wordt gespeeld in Wenen.

De laatste vier jaar werd de Champions League telkens gewonnen door de vrouwen van Olympique Lyonnais. Oranje-international Shanice van de Sanden speelt sinds 2017 voor de Franse topclub en won de prijs twee keer.

Mannen

Ook maakte de UEFA bekend dat de Europa League-finale voor mannen van 2022 gespeeld zal worden in het nieuwe Puskás Aréna in Boedapest en dat de Supercup van 2022 en 2023 respectievelijk gaan naar Helsinki en het Russische Kazan.

Dit seizoen wordt de Champions League-finale gespeeld in Istanbul. De Europa League-finale kent het Poolse Gdansk als speelstad.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl