Moscon gooit fiets tegen andere renner en wordt uit Kuurne-Brussel-Kuurne gezet Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wielrenner Gianni Moscon is weer eens in opspraak geraakt. De 25-jarige Italiaan van Team Ineos gooide zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne een fiets naar een collega en werd daarvoor uit de koers genomen. Zijn ploeg gaat met hem in gesprek.

"Ik ben het eens met de beslissing van de jury. Dit gedrag hoort niet in de koers en is onacceptabel", laat ploegleider Gabriel Rasch weten. "We gaan met hem in gesprek over zijn gedrag, zodat dit in de toekomst niet meer gebeurt."

Jens Debusschere, die zijn hand bezeerde door de actie van Moscon, heeft daar weinig vertrouwen in. "Hij verandert niet meer. Er is een waslijst aan incidenten en het is altijd dezelfde kerel", zegt hij tegen Cyclingnews.

Gianni Moscon afgelopen weekend bij de Omloop het Nieuwsblad Getty Images

Na een valpartij zocht Moscon tussen andere gevallen renners naar zijn fiets. Wild gooide hij het rijtuig van een collega weg en daarbij trof hij Debusschere.

"Het was niet eens mijn fiets", aldus de Belg, die de fiets met zijn hand weerde en daar bloedende sneeën aan overhield. "Ik had hem een klap kunnen geven, maar stapte toch maar op de fiets. Dit was totaal onnodig. Negentig procent van het peloton moet hem niet."

Moscon kreeg in zijn oortje al snel te horen dat hij gediskwalificeerd was. Daarop trok hij zijn rugnummer van zijn shirt, scheurde dat in stukken en gooide het op straat. Dat leverde hem ook nog een boete van 465 euro op.

Serie misdragingen

De 25-jarige Moscon werd in 2018 uit de Tour de France gezet, nadat hij een klap had uitgedeeld. En in 2017 zou hij een renner opzettelijk ten val hebben gebracht, werd hij bij de WK gediskwalificeerd wegens stayeren achter een auto en hij werd beschuldigd van racisme richting collega Kévin Reza.

2018: Moscon deelt klap uit aan Gesbert en wordt uit Tour gezet Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Misdragingen genoeg dus, maar Moscon is ook goed voor een aantal fraaie sportieve prestaties. Hij is tweevoudig Italiaans kampioen tijdrijden, werd vorig jaar vierde bij de WK op de weg en eindigde in 2017 ook ver voorin bij Parijs-Roubaix (vijfde) en de Ronde van Lombardije (derde).

STER reclame