2010 goed jaar voor HEMA

Aangepast op

Winkelketen HEMA heeft het afgelopen jaar de omzet licht weten te verhogen. Ook het marktaandeel nam in vrijwel alle categorie├źn toe.

Het bedrijf maakte vandaag bekend dat de omzet met drie procent is gegroeid tot 1,11 miljard euro. Directievoorzitter Ronald van Zetten is tevreden. "Het is een superjaar geweest. We hebben fantastische resultaten behaald in een hele moeilijke markt."

Volgens de topman heeft HEMA haar prijzen kunnen blijven verlagen door de voortdurende groei van de afgelopen vier jaar en heeft de winkel hierdoor haar klanten kunnen behouden.

HEMA opende het afgelopen jaar 51 winkels, waaronder vijftien winkels in Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. "Een Nederlands merk als HEMA is een succesvol exportproduct geworden", aldus Van Zetten.

Verlies

Tegelijkertijd leed HEMA wel een fors verlies van 18 miljoen euro, net als een jaar eerder. Beide jaren drukten de financieringslasten, zoals de hoge rente die over leningen moet worden betaald, zwaar op het resultaat. Volgens Van Zetten is het enkel verlies op papier. "Zolang wij kunnen blijven groeien door bijvoorbeeld nieuwe winkels neer te zetten, maakt deze schuld niet uit."