Bekijk de samenvatting van Sparta - FC Emmen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sparta heeft thuis tegen FC Emmen de grootste zege van het seizoen geboekt. Op Het Kasteel werd het 5-1 voor het elftal van Henk Fraser, dat na 32 minuten al met 3-0 voorstond.

Met twee fikse blunders in het eerste half uur hielpen de gasten Sparta in het zadel. Michaël Heylen raakte de bal verkeerd en na een vrije doortocht kon Patrick Joosten scoren met een fraai boogballetje.

Mohamed Rayhi ontfutselde Lorenzo Burnet de bal op de middenlijn, slalomde door de defensie en schoot van afstand binnen. En nog voor de rust kopte verdediger Bart Vriends de 3-0 binnen.

Patrick Joosten viert zijn openingstreffer tegen FC Emmen Pro Shots

Emmen, dat twee kansen had gemist op de 1-1, capituleerde ondanks de flinke achterstand niet en leek het via topscorer Michael De Leeuw, die knap binnentikte, vroeg in de tweede helft weer spannend te maken.

Emmens opleving was echter van korte duur en Sparta kreeg via snel uitgevoerde aanvallen veel kansen. Een knullig eigen doelpunt van Miguel Araujo bezegelde Emmens lot en Abdou Harroui schoot vlak voor tijd van dichtbij nog de 5-1 tegen de touwen.

Nummer elf Sparta vergroot daarmee de voorsprong op nummer twaalf Emmen tot vier punten.

Bekijk hieronder de reacties van de trainers: Henk Fraser (Sparta) en Dick Lukkien (Emmen).

Fraser ziet Sparta stap zetten naar handhaving, Lukkien ziet onnodige fouten
Statistieken Sparta-Emmen

STER reclame