Bekijk de samenvatting van PSV - Feyenoord Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De topper tussen PSV en Feyenoord heeft geen winnaar opgeleverd. Het levendige duel tussen de nummers vier en drie van de eredivisie eindigde in 1-1.

Voor beide ploegen is dat een tegenvaller in hun streven de kloof met AZ en Ajax te verkleinen.

Feyenoord maakte in Eindhoven de meeste aanspraak op de overwinning. Halverwege leidden de Rotterdammers met 1-0 door een treffer van Eric Botteghin. De Braziliaan troefde bij een corner Denzel Dumfries af in de lucht, waarna ook de aarzelende Lars Unnerstall net niet meer goed bij de bal kon.

Bal níet op de stip

Een kwartier voor tijd hield Eindhoven wederom zijn adem in bij eenzelfde situatie. Nu leek Dumfries hands te maken bij een kopduel met de Feyenoord-verdediger, maar na lang bestuderen van de videobeelden besloot scheidsrechter Dennis Higler de bal niet op de stip te leggen.

Dat was in een fase waarin PSV wankelde, maar dus toch overeind bleef.

Ook in de eerste helft was het elftal van Ernest Faber al door het oog van de naald gekropen, toen handenbinder Robert Bozenik gevaarlijk voor het doel opdook maar zijn voet niet goed achter de bal wist te zetten. Unnerstall redde ook nog eens op een gevaarlijk schot van Orkun Kökcü in de korte hoek.

PSV stelde daar weinig tegenover. De enige grote kans was voor aanvoerder Dumfries, die na een kwartier een scherp aangesneden voorzet van Ricardo Rodríguez naast kopte.

Fraaie voetbeweging

In de eerste minuten na rust lieten de Eindhovenaren al meer zien dan in de 45 daarvoor. Geholpen door een snelle treffer van Cody Gakpo leek het duel in die fase te kantelen.

Gakpo scoorde met een schuiver in de verre hoek, nadat Ryan Thomas hem een lange pass van Jorrit Hendrix met een fraaie voetbeweging in de loop had meegegeven. De Eindhovense spits was ook dicht bij de 2-1, toen hij gevaarlijk naar zijn rechterbeen draaide en naast schoot. Dumfries was even later dreigend met het hoofd, na een prachtige actie van Mo Ihattaren.

Leroy Fer in duel met Mo Ihattaren ANP

In het laatste halfuur trok Feyenoord de wedstrijd weer langzaam naar zich toe. Unnerstall redde knap op een venijnig schot van Steven Berghuis en de harde rebound van Ridgeciano Haps.

Daarna had de uitblinker aan PSV-zijde de mazzel dat een inzet van Bozenik via zijn handen en de binnenkant van de paal nog net voor de lijn bleef.

Feyenoord onder Advocaat ongeslagen

Feyenoord blijft derde in de eredivisie en is nu ook in zijn dertiende duel onder Dick Advocaat ongeslagen (tien zeges) gebleven. PSV heeft een punt minder dan de Rotterdammers en een wedstrijd meer gespeeld.

Zondagavond komen Ajax en AZ nog in actie.

Statistieken PSV-Feyenoord:

STER reclame