Herlings pakt meteen de leiding bij opening MXGP-seizoen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Motocrosser Jeffrey Herlings heeft bij de start van het nieuwe MXGP-seizoen direct de leiding gegrepen. De 25-jarige Brabander won bij de Grand Prix van Groot-Brittannië de eerste manche en werd tweede in de afsluitende manche.

De wereldkampioen van 2018 moest door een voetblessure het MXGP-seizoen van 2019 grotendeels aan zich voorbij laten gaan. In Groot-Brittannië wierp hij zich prompt op als grote favoriet voor dit seizoen.

In de eerste manche, vroeg in de middag, greep Herlings direct de leiding en bouwde zijn voorsprong vervolgens uit.

Jeffrey Herlings Getty Images

In de tweede manche finishte de Nederlander op ruime afstand van de Sloveen Tim Gajser, maar voor de Italiaanse routinier Antonio Cairoli.

Geen risico

"Ik wilde in de tweede manche geen risico meer lopen", verklaarde Herlings. "Het is een goede start van het seizoen geweest met twee goede races. Op naar volgende week."

Glenn Coldenhoff, de nummer drie van afgelopen seizoen, kende een stabiele dag. Hij werd twee keer zesde. Brian Bogers werd achtereenvolgens zeventiende en dertiende, Calvin Vlaanderen negentiende en 31ste.

Volgende week Valkenswaard live op NOS.nl

De MXGP gaat volgend weekend verder in Nederland. Dan strijden de motocrossers in Valkenswaard om de Grote Prijs van Nederland. Ook die wedstrijd is live te zien op NOS.nl.

STER reclame