Bekijk de samenvatting van FC Twente-sc Heerenveen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na drie remises en vijf nederlagen heeft sc Heerenveen eindelijk weer drie punten kunnen bijschrijven. Er werd met 3-2 gewonnen bij FC Twente, dat na de 3-0 achterstand bijna alsnog roet in het Friese eten gooide.

Het eerste gevaar kwam van de voet van Noa Lang die Heerenveen-doelman Filip Bednarek op de proef stelde. Diens collega Joël Drommel ging een paar minuten later in de fout bij een schot van Alen Halilovic. Hij kreeg de bal niet onder controle, waarna Hicham Faik simpel kon binnentikken.

In de luren

Kort na rust legde Chidera Ejuke de Twente-verdedigers Peet Bijen en Julio Pleguezuelo in de luren om vervolgens Drommel te verrassen met een schot in de korte hoek. Hij was ook dicht bij de 0-3. Deze keer keerde Drommel zijn schot wel, maar op de daaropvolgende uithaal van Joey Veerman moest de sluitpost het antwoord schuldig blijven.

Een duwtje van Sven Botman leverde Twente een penalty op die Haris Vuckic feilloos benutte. Toen Lindon Selahi er na een soepele combinatie met Queensy Menig ook nog 2-3 van maakte, werd het zowaar nog spannend. Bednarek voorkwam met een redding op een schot van Calvin Verdonk een Friese domper.

'Drie punten mooie boost', aldus Jansen, Verdonk baalt van tegengoals
Statistieken FC Twente - sc Heerenveen

STER reclame