De ravage op straat
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Deel gevel Stadskantoor Tilburg breekt af, een gewonde

Een stuk gevel van het Stadskantoor in Tilburg is vanmorgen afgebroken en terechtgekomen op een drukke kruising. Daarbij is een fietser lichtgewond geraakt, meldt Omroep Brabant. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk heeft de harde wind de schade veroorzaakt.

De weg langs het gebouw met veertien verdiepingen ligt bezaaid met brokstukken. Aan de gevel zitten nog loszittende stenen. Volgens de politie is de kans groot dat er nog meer stenen naar beneden komen. De omgeving is afgezet en ook het treinverkeer tussen Gilze-Rijen en Tilburg is stilgelegd.

Door de harde wind is het niet mogelijk om de muur vandaag nog te herstellen. De Veiligheidsregio zegt dat de werkzaamheden op z'n vroegst morgenmiddag kunnen beginnen, als de wind is gaan liggen.

Een wonder dat het zo afloopt

Marieke van Ooyen woont tegenover het beschadigde gebouw en was net met haar partner onderweg naar de supermarkt. "We hoorden een heel harde klap, die ook heel lang duurde. Daarna zagen we iets door de lucht waaien dat op karton leek. Maar dat bleek later glaswol te zijn", vertelt Van Ooyen. "We waren nog vijftig tot zestig meter er vandaan en zijn meteen de hoek omgelopen. Daar zagen we die hele berg stenen op de weg liggen. Bijna meteen kwamen er ook een ambulance aan en brandweermannen. "

Dat er maar een persoon lichtgewond is geraakt, is volgens Van Ooyen een wonder. "Die hele berg stenen kwam echt in één klap naar beneden. Als je ziet hoeveel het er zijn, heeft die fietser echt geluk gehad."

Het Stadskantoor is sinds 2018 gevestigd in een hoog flatgebouw aan de Spoorlaan in Tilburg, omdat het stadhuis wordt verbouwd. De gemeente huurt de kantoorruimte.

Een deel van de gevel van het Stadskantoor is naar beneden gestort

Advertentie via Ster.nl