Dylan Groenewegen wint de vierde etappe in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten AFP

Goed nieuws voor de wielerploegen in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Bij de renners en teamleden die nog altijd vastzitten in een hotel in Abu Dhabi is er vooralsnog geen coronavirus ontdekt .

Het ministerie van Volksgezondheid van het emiraat heeft laten weten dat bij 167 afgenomen tests geen besmetting is gevonden. Er worden nog meer resultaten verwacht, dus voorlopig blijven de renners en stafleden in quarantaine.

Eerste etappe: Pascal Ackermann wint de sprint in Dubai, uiterst rechts heeft Dylan Groenewegen het nakijken AFP

Bij twee Italiaanse stafleden van een wielerploeg werd onlangs besmetting met het virus vastgesteld. Naar aanleiding daarvan werden alle renners die deelnamen aan de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten donderdag en vrijdag getest.

De laatste twee etappes van de wielerkoers werden door de sportautoriteiten van Abu Dhabi geschrapt.

In totaal zitten zeven Nederlandse renners vast in het rennershotel. Het zijn Wout Poels (Bahrain-Merida), Ramon Sinkeldam (Groupama-FDJ), Wilco Kelderman (Team Sunweb) en Dylan Groenewegen, Koen Bouwman, Timo Roosen en Jos van Emden van Jumbo-Visma.

Mørkøv mag starten

De Deense renner Michael Mørkøv verliet de Verenigde Arabische Emiraten al eerder omdat hij dit weekeinde mee wilde doen met de WK baanwielrennen in Berlijn.

Omdat hij wellicht ook in aanraking was geweest met de Italiaanse stafleden moest de Deen van Deceuninck Quick-Step op een hotelkamer de resultaten van gezondheidstests in Abu Dhabi afwachten.

Die resultaten bleken negatief waardoor Mørkøv, die zondag uitkomt op de koppelkoers, mag starten in Berlijn.

STER reclame