Willem II heeft in eigen huis weinig problemen met FC Groningen

Bekijk de samenvatting van Willem II-FC Groningen

Na drie wedstrijden zonder zege heeft Willem II weer eens drie punten gepakt. De Tilburgers kenden in eigen huis weinig problemen met FC Groningen: 3-1.

Daarmee is Willem II nummer vier PSV, dat het zondag opneemt tegen Feyenoord, tot op één punt genaderd. FC Groningen blijft achtste.

Nunnely opent score

Op een door de regen doorweekt veld was Willem II na bijna twintig minuten dicht bij de openingstreffer. Een kopbal van aanvoerder Jordens Peters werd fraai gekeerd door Groningen-doelman Sergio Padt.

Even later was het wel raak. Ché Nunnely tekende na slordig uitverdedigen van de bezoekers voor de 1-0.

Bekijk hieronder de reacties van doelpuntenmaker Nunnely en trainers Adrie Koster (Willem II) en Danny Buijs (FC Groningen):

Vijf minuten voor rust verdubbelde Willem II de voorsprong. Vangelis Pavlidis was het eindstation van een mooie aanval. De Griekse spits schoot in de verre hoek binnen.

Het defensief sterke FC Groningen kreeg daarmee voor het eerst sinds september meer dan één tegendoelpunt in een eredivisieduel.

Spanning snel verdwenen

Pavlidis was na ruim een uur spelen ook betrokken bij de 3-0. Hij behield het overzicht en bediende Mats Köhlert, die de bal binnen kon tikken.

Willem II-verdediger Damil Dankerlui controleert de bal

Een kwartier voor tijd deed Groningen via Ahmed El Messaoudi nog iets terug, maar zijn treffer kwam te laat.

Verlichting

"Dit is een heel belangrijke overwinning", zei Willem II-trainer Adrie Koster na afloop. "Na twintig minuten begonnen we beter te voetballen. Het eerste doelpunt gaf een bepaalde verlichting."

"Dan lopen we uit naar 3-0. Dat is maar voor weinig ploegen weggelegd tegen Groningen, dat een solide verdediging heeft", aldus Koster.

Groningen-coach Danny Buijs zag zijn ploeg verliezen, ondanks een aardig begin. "We gaven het eerste doelpunt op een presenteerblaadje weg. Dan help je de tegenstander de wedstrijd in. Ik ben zwaar teleurgesteld."