De speelsters van FC Twente vieren het winnen van de Eredivisie Cup Orange Pictures

De eerste editie van de Eredivisie Cup is gewonnen door de voetbalsters van FC Twente. Na de 4-2 zege in Enschede werd het vrijdagavond in Eindhoven 3-2 voor de Twentse ploeg.

Hoewel PSV er vorige week niet echt aan te pas kwam en vier tegendoelpunten om de oren kreeg, gaf de ploeg zichzelf nog wel een kans op de Cup door in blessuretijd twee keer te scoren.

Die kans werd in de return nog wat groter nadat Kayleigh van Dooren vrijdag al na drie minuten de score had geopend vanaf de strafschopstip.

FC Twente viert de treffer van Lynn Wilms Orange Pictures

Op jacht naar de 2-0 zag PSV na een half uur spelen echter alle hoop vervagen binnen een paar minuten. Eerst viel een hoekschop van Renate Jansen via via binnen en even later blunderde PSV-keepster Cecilia Santiago opzichtig waarna Lynn Wilms alleen nog maar hoefde in te tikken.

PSV kwam nog wel op gelijke hoogte via Naomi Pattiwael, maar Fenna Kalma tekende voor het Twentse slotakkoord. Op aangeven van Jansen werkte ze met een schitterend hakje de bal achter Santiago voor de 2-3.

De overige zes eredivisieteams kwamen ook in actie in de laatste ronde van de Eredivisie Cup, maar die duels waren alleen nog van belang voor de eindrangschikking van het nieuwe bekertoernooi.

Ajax, dat na de eerste speelronde in de Eredivisie Cup op de hoogste trede stond, eindigt het nieuwe bekertoernooi op het derde niveau. Na de 1-0 nederlaag van vorige week in Amsterdam tegen ADO Den Haag, kwam het in Den Haag niet verder dan 2-2.

sc Heerenveen en PEC Zwolle bleven op het derde niveau door respectievelijk VV Alkmaar en Excelsior/Barendrecht van zich af te houden.

STER reclame