Amerikaanse basis in Zuid-Korea AFP

De jaarlijkse gezamenlijke oefening van Amerikaanse en Zuid-Koreaanse militairen is uitgesteld vanwege het coronavirus. De twee landen hebben bekendgemaakt dat de oefeningen die stonden gepland voor de eerste helft van dit jaar voor onbepaalde tijd niet doorgaan.

Twintig Zuid-Koreaanse militairen en een Amerikaanse militair, gelegerd in Zuid-Korea hebben positief getest op het coronavirus. Bijna 10.000 Zuid-Koreaanse militairen zijn in quarantaine geplaatst, ook mogen veel militairen hun kazerne niet verlaten.

Volgens militaire deskundigen was het uitstel van de oefeningen onvermijdelijk, aangezien het risico op verspreiding van het virus tijdens oefeningen zeer groot is. Dat zou kunnen leiden tot verzwakking van de gevechtskracht van de legers.

In Noord-Korea zijn officieel nog geen mensen besmet, maar volgens diezelfde militaire deskundigen ligt het voor de hand dat het land zijn militaire activiteiten heeft teruggebracht uit angst voor besmetting. Een uitbraak van het virus zou in Noord-Korea een verwoestend effect kunnen hebben, gezien de deplorabele staat waarin de gezondheidszorg verkeert, zeggen experts.

STER reclame