Bayern-aanvallers Gnabry en Lewandowski laten Chelsea kansloos

Bayern München kan zich zo goed als zeker gaan opmaken voor de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van Hansi Flick won in Londen eenvoudig met 3-0 van Chelsea.

213 keer eerder won een ploeg de eerste van twee Europese ontmoetingen met 3-0 op vreemde bodem, alle 213 keer bereikte die ploeg ook de volgende ronde.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Bayern de bovenliggende partij en ook de ploeg met het meeste balbezit. Het zorgde in het eerste kwartier voor kansen voor Thomas Müller, Kingsley Coman en Robert Lewandowski.

Het eerste gevaar van Chelsea kwam na een half uur toen Mason Mount net naast schoot, na een slechte uittrap van Bayern-doelman Manuel Neuer. Uit de tegenstoot kopte Müller op de lat.

Op slag van rust had de Duitse doelman een knappe redding op een schot van Marcos Alonso.

Olivier Giroud baalt

Kort na rust zorgde Serge Gnabry namens Bayern met twee doelpunten in drie minuten voor de knock-out van Chelsea. Na een vlotte aanval, zelf opgezet door de Duitser, kon hij de bal binnenlopen. En niet veel later was Gnabry opnieuw het eindstation nadat hij werd weggestuurd door Lewandowski. Het was voor Gnarby zijn zesde treffer in de laatste zes duels.

Chelsea leek van slag en wist geen vuist meer te maken tegen de koploper van Duitsland. Lewandowski zorgde een kwartier voor tijd voor de eindstand. De Poolse spits kon gemakkelijk binnenschieten na een goede actie van de 20-jarige Canadees Alphonso Davies.

Chelsea-linksback Alonso kreeg vlak voor tijd nog rood, nadat hij Lewandowski een klap had gegeven.