In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Vier jaar en tbs geëist voor man die minderjarige meisjes misbruikte

Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar cel en tbs met voorwaarden geëist tegen een 20-jarige man uit Neede. De man zou zeven meisjes in de leeftijd van 14 tot 16 jaar seksueel hebben misbruikt.

De slachtoffers zouden onder andere misbruikt zijn na feestjes waar veel drank en drugs werden gebruikt, schrijft Omroep Gelderland. "Het gaat hier over structureel misbruik. Keer op keer, en dat vind ik zeer ernstig", zei de officier van justitie op de zitting. "Hij moet geholpen worden en straf krijgen voor wat hij anderen heeft aangedaan."

De verdachte spreekt tegen dat hij de meisjes heeft gedwongen om seks met hem te hebben. "Ik heb in mijn puberteit een aantal vriendinnetjes gehad met wie ik seks heb gehad. We waren, altijd vrijwillig, allebei nieuwsgierig om nieuwe dingen te doen. Het gebeurde niet met tegenzin." Zijn advocaat stelde dat de beschuldigingen zijn gebaseerd op "aannames en indrukken" en vroeg om vrijspraak.

De man is vorig jaar juni aangehouden, nadat de ouders van een van de slachtoffers haar als vermist hadden opgegeven. Zij werd door de politie gevonden bij de verdachte.

Advertentie via Ster.nl