Bilal Wahib bij de uitreiking van de Shooting Star-award
NOS Nieuws

Bilal Wahib blij met Shooting Star-award: 'We gingen feesten en chillen'

Acteur Bilal Wahib is onder de indruk van de Shooting Star-award die hij gisteravond in ontvangst mocht nemen op het filmfestival van Berlijn. "De hele zaal zat vol met mensen die ik niet ken. Ik vond het gevaarlijk, ik vond het hard", zegt hij in een reactie bij NOS Stories.

Op het festival worden ieder jaar prijzen uitgereikt voor jong talent uit Europese landen. Wahib won de prijs voor Nederland. "Daarna gingen we natuurlijk feesten", zegt hij blij.

Check hieronder zijn hele reactie vanuit Berlijn:

Bilal Wahib wint Shooting Star-award: 'Ik was zenuwachtig'

De 21-jarige acteur brak afgelopen jaar bij het grote publiek door met zijn rol in de Videoland-hit Mocro Maffia. Zijn laatste film, Paradise Drifters van regisseur Mees Peijnenburg, wordt vertoond tijdens het Berlijnse filmfestival.

In Berlijn kreeg Wahib afgelopen weekend met negen andere opkomende talenten de kans om buitenlandse producenten, regisseurs en acteurs te ontmoeten en zo eerste stappen richting een internationale loopbaan te zetten.

Voorgangers

Eerdere Nederlandse Shooting Stars zijn Abbey Hoes, Sylvia Hoeks, Fedja van Huêt en Halina Reijn. Ook bekende buitenlandse acteurs als Daniel Craig en Rachel Weisz werden ooit door het Shooting Star-programma gestimuleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl