SQ Vision Mediaprodukties / Sem van Rijssel

De politie heeft vannacht in Utrecht een auto klemgereden met daarin twee verdachten van een ontvoering. Ook het slachtoffer is gearresteerd. Volgens de politie gaat het om een conflict in het criminele milieu.

Gisteravond werd een 33-jarige man uit Eindhoven tegen zijn wil door de verdachten in een auto zijn meegenomen. Toen de politie daarvan een melding kreeg en de auto in de gaten kreeg, zetten agenten de achtervolging in.

Uiteindelijk werden de verdachten rond 03.00 uur opgepakt in de Utrechtse wijk Overvecht. Een buurtbewoner vertelt aan RTV Utrecht dat hij een agent heel hard "Blijf staan" hoorde roepen, waarna meerdere schoten klonken. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De auto is meegenomen voor sporenonderzoek.

De verdachten zijn twee mannen uit Den Haag van 33 en 46 jaar, zij worden verhoord. Ook het slachtoffer is gearresteerd in verband met een andere zaak.

Gesmoord geschreeuw

Een ooggetuige van de ontvoering hoorde rond 23.00 uur lawaai op straat. "Het was net of iemand aan het schreeuwen was, maar met z'n mond bedekt", zegt hij tegen Omroep Brabant. De getuige liep naar beneden. "Ik vroeg of alles goed was en toen gingen ze er snel vandoor."

Het is niet bekend waarom het slachtoffer zou zijn ontvoerd. Op straat in Eindhoven trof de politie onder meer schoenen en oortjes aan.

Ook bleef een auto achter met de achterklep open:

Schoenen en telefoon oortjes gevonden in Eindhovense straat

STER reclame