NOS Nieuws

Buitenhof weigert rectificatie: 'Baudet juist geparafraseerd'

Tv-programma Buitenhof ziet geen reden om een uitspraak van presentator Natalie Righton te rectificeren. Righton had Forum voor Democratie-leider Baudet vanmiddag in een vraag geparafraseerd. Volgens Baudet zijn hem daarbij woorden in de mond gelegd en hij eiste een rectificatie.

Buitenhof kwam afgelopen avond met een reactie daarop. Volgens het programma was Rightons woordkeuze een juiste parafrasering "van zowel de uitspraken van Thierry Baudet (die in het publieke debat ook in het licht werden geplaatst van eerdere uitspraken van hem over dit onderwerp) als de wijze waarop deze uitspraken werden opgevat door enkele Tweede Kamerleden en Minister De Jonge".

Righton zei in de uitzending dat Baudet deze week in de Tweede Kamer opzien baarde "door te zeggen dat de EU een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten".

Bekijk hier het fragment, waarin Righton de vraag stelt aan Baudets voormalige partijgenoot Henk Otten:

Presentator Buitenhof: 'Baudet stelt dat EU een plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen'

Baudet spreekt van "schandelijke leugens" en "aperte onwaarheden" die rechtgezet moeten worden. Hij benadrukt dat zijn partij tegen elke vorm van racisme is en "dat we nooit onderscheid maken op welke grond dan ook: huidskleur, religie, afkomst, dat doet er allemaal niet toe. Het gaat erom dat we dit Nederland beschermen en behouden, en dat we die immigratiestroom stoppen want het gaat gewoon niet met deze aantallen."

De Forum-leider zei deze week in de Tweede Kamer dat de EU "een soort immigratiemachine is gebleken". De Europese Unie zou veerdiensten opzetten "om immigranten vanuit Afrika over te zetten naar Europa om de nationale identiteit te verzwakken zodat er geen nationale staten meer zullen zijn".

Bekijk hier een fragment uit het bewuste debat:

Baudet botst in Kamer over Europa en immigratie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl