Bekijk de samenvatting van Vitesse - PSV Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het flitsende spel dat PSV aan het begin van het seizoen etaleerde is nog niet terug, de goede resultaten zijn dat wel. Op bezoek bij Vitesse boekten de Eindhovenaren hun derde eredivisiezege op rij: 2-1.

PSV begon het duel in Arnhem met twee opeenvolgende 3-0 zeges op zak, maar daar was weinig van te zien. Vitesse was voor rust de betere ploeg en meldde zich een stuk vaker voor het vijandelijke doel dan de bezoekers uit Eindhoven.

Tim Matavz schoot voorlangs, waarna ook Oussama Tannane en PSV-huurling Armando Obispo dicht bij een openingstreffer waren. Tannanes schot en Obispo's kopbal gingen echter beide net naast, waardoor PSV opgelucht kon ademhalen.

Schwaab slaapt

In de tweede helft was het Eindhovense geluk echter op, voor even althans. Daniel Schwaab dacht op zijn dooie akkertje langs Thomas Buitink te kunnen lopen, maar verloor de bal, die voor de voeten van Matavz viel. De Sloveense spits maakte dit keer geen fout: 1-0.

Tim Matavz viert zijn openingstreffer, na een fout van Daniel Schwaab Pro Shots

Amper tien minuten later bleek het fortuin weer terug voor PSV, met een gemakkelijk gegeven strafschop na een duel tussen Denzel Dumfries en Obispo. Sam Lammers benutte het buitenkansje en bracht de bezoekers op gelijke hoogte: 1-1.

Binnen vijf minuten maakte Cody Gakpo er ook 1-2 van. Eerst zag de buitenspeler nog een inzet op de lat belanden, maar kort daarna was het alsnog raak. Met een geplaatst schot liet Gakpo zijn zesde eredivisietreffer van dit seizoen aantekenen.

Tussendoor schoot een doorgebroken Nouha Dicko uit een lastige hoek op PSV-doelman Lars Unnerstall.

Grote kans Matavz

In de 90ste minuut kreeg Matavz dé kans het Arnhemse slotoffensief te verzilveren met zijn tweede van de middag. De spits nam een lange bal over zijn schouder ineens op de slof, maar zag zijn volley net naast gaan.

PSV won daardoor voor de derde keer op rij en lijkt weer omhoog te kunnen kijken. "Het gevoel is goed", aldus Dumfries na afloop. "We werken hard en dit was een verdiende overwinning. We hebben dit over de streep getrokken."

Ook PSV-trainer Ernest Faber zag een hardwerkende ploeg. "De sfeer is goed en het was een hard gevecht vandaag. Ik ben in ieder geval blij dat we hebben gewonnen. Soms zit het mee en soms zit het tegen."

Dat vond ook Vitesse-trainer Edward Sturing. "PSV krijgt het elke keer voor elkaar om hier goed te zijn. In sport zitten teleurstelling en mooie dingen."

Statistieken Vitesse-PSV

STER reclame