Baudet en minister Kaag tijdens het Kamerdebat over het CETA-verdrag

Forum voor Democratie naar de rechter om 'aperte onwaarheden' Buitenhof

Forum voor Democratie stapt naar de rechter om rectificatie van Buitenhof te eisen. De partij zegt zich hiertoe genoodzaakt te zien omdat het tv-programma "ondanks herhaalde rectificatieverzoeken ieder commentaar weigert".

De partij is gevallen over een uitspraak van de nieuwe presentator Natalie Righton. Die zei vandaag in het programma dat FvD-leider Thierry Baudet deze week in de Tweede Kamer opzien baarde met de uitspraak dat "de EU een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten".

Ondertussen laat Buitenhof in een verklaring weten dat het de uitlatingen van Righton niet gaat rectificeren. Volgens Buitenhof was de woordkeuze een juiste parafrasering van zowel de uitspraken van Baudet als de wijze waarop deze uitspraken werden opgevat door enkele Tweede Kamerleden en Minister Hugo de Jonge.

Bekijk hier het fragment:

'Baudet stelt dat EU een plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen'

Baudet zegt dat hem woorden in de mond zijn gelegd die hij nooit heeft uitgesproken. Hij spreekt van "schandelijke leugens" en "aperte onwaarheden", die rechtgezet moeten worden. Hij zei tijdens het debat dat de EU doelbewust immigranten naar Europa haalt "om de Europese traditionele identiteiten te verzwakken."

Het betreffende moment tijdens het debat:

Baudet botst met Asscher en Omtzigt over Europa en immigratie

Baudet noemt het verbijsterend "dat de NPO zo veel jaren na Fortuyn niet wil spreken over de reële immigratieproblemen. (...) Keer op keer worden we fascist en nazi genoemd. Het is zo laag. Voor mijn veiligheid heeft dat consequenties. Omdat elke keer mensen zoals wij vals worden beschuldigd".

In de Tweede Kamer reageerde hij vorige week ook fel op aanvallen van onder anderen D66-fractieleider Jetten, die zei dat Baudet staat voor een dominant blank Europa.

Baudet noemde dat een "bizarre kenschetsing" van zijn standpunt en benadrukte dat zijn partij "staat voor de gelijke rechten van iedereen en de gelijke kansen voor iedereen".

Baudet laat via een woordvoerder weten niet beschikbaar te zijn voor een verdere reactie. "Het transcript van de Tweede Kamer is glashelder en hij heeft daar niets aan toe te voegen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl