Vanwege de harde wind gaat vandaag in tientallen plaatsen de carnavalsoptocht niet door. Onder meer de grootste optocht van boven de grote rivieren, die in Oldenzaal, is afgelast.

De parade in Oldenzaal trekt jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers. Veel deelnemers waren er al met hun praalwagens toen het bericht via WhatsApp bekend werd gemaakt, schrijft de krant Tubantia. Ook waren loopgroepen al begonnen met schminken.

Ook de optocht in Prinsenbeek, bij Breda, gaat niet door. Gisteren werd al duidelijk dat de optochten in onder meer Heerlen, Sittard en Tilburg werden afgelast. De grote carnavalsoptocht in Maastricht gaat door, maar dan zonder carnavalswagens.

Bij de regionale omroepen 1Limburg, Omroep Gelderland en Omroep Brabant zijn overzichten te vinden van de optochten die niet doorgaan in die provincies.

Februaristorm

Vanochtend om 10.00 uur is er windkracht 9 gemeten in het weerstation in Vlissingen. Daarmee is de vierde storm in amper twee weken tijd een feit.

Met in totaal zes stormdagen is deze maand de op een na onstuimigste februari ooit. Alleen in 1990 werden er meer stormdagen geteld. Toen waren het er negen.

Volgens Weerplaza woedt de storm tot in de middag vooral langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust. Daarbij kunnen zo'n vier meter hoge golven ontstaan. In de namiddag neemt de wind geleidelijk in kracht af.

Ook regent het een groot deel van de dag, al wordt het in de loop van de middag geleidelijk droger vanuit het noorden.

STER reclame