Bekijk de samenvatting van Feyenoord-Fortuna Sittard Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Feyenoord heeft zijn tiende eredivisiezege geboekt onder trainer Dick Advocaat. Makkelijk ging het echter niet tegen Fortuna Sittard: 2-1.

Lang stond het 0-0 in De Kuip. Er was ook niet veel te beleven, totdat de videoscheidsrechter een hoofdrol voor zichzelf opeiste. Eerst riep hij arbiter Bas Nijhuis bij de monitor om een duw te bekijken van Lazaros Rota, waarvoor Nijhuis wonderwel naar de stip wees.

Berghuis benutte de buitenkans; de achtste penalty dit seizoen voor Feyenoord, meer dan welke andere club dan ook. Fortuna incasseert op zijn beurt de meeste strafschoppen dit seizoen; eveneens acht.

Bas Nijhuis NOS

Daarna leek het alsof er een goedmaker moest komen, want Fortuna kreeg nog geen elf minuten later ook een penalty. Ook hier leek er in eerste instantie niet veel aan de hand, maar de VAR riep Nijhuis naar de kant omdat Feyenoord-doelman Justin Bijlow niet de bal maar Fortuna-aanvaller Felix Passlack raakte.

Mark Diemers bleef koel vanaf elf meter en het stond weer gelijk.

Bozenik bepaalde uiteindelijk de eindstand op 2-1 door na een handvol missers in de 71ste minuut een kans met zijn knie te benutten.

32 punten in 12 duels

Advocaat is in de competitie nog ongeslagen met Feyenoord. Sinds zijn aantreden, twaalf duels geleden, heeft de club tien duels gewonnen en twee duels gelijkgespeeld. Het gat met Ajax is nog maar zeven punten, maar de Amsterdammers hebben een duel minder gespeeld. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Statistieken

STER reclame