Suter verovert wereldbeker op afdaling Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Skiester Corinne Suter heeft voor het eerst in haar loopbaan een wereldbeker veroverd. De 25-jarige Zwitserse werd in Crans-Montana voor eigen publiek op de voorlaatste afdaling van het wereldbekerseizoen tweede en dat was voldoende voor de eindzege in deze discipline.

De overwinning ging voor de tweede dag op rij naar Lara Gut-Behrami. De Zwitserse won vrijdag voor het eerst in ruim twee jaar weer een WB-wedstrijd.

Een dag later boekte ze haar 26ste wereldbekerzege door Suter 0,02 seconde voor te blijven. Op 0,05 werd de Oostenrijkse Nina Ortlieb derde.

De laatste elf wereldbekerwedstrijden op de afdaling leverden elf verschillende winnaressen op. Gut maakte met haar tweede zege een einde aan die reeks.

Zubcic wint eerste wereldbekerwedstrijd in Japan

Filip Zubcic won bij de mannen voor het eerst een wereldbekerwedstrijd. De 27-jarige Kroaat was in het Naeba Ski Resort in het Japanse Yuzawa de beste op de reuzenslalom.

Zubcic wint de reuzenslalom in Japan EPA

Zubcic werd dit jaar in deze discipline al tweede in Adelboden en vierde in Garmisch. In Japan stond de Kroaat na de eerste manche slechts twaalfde, op maar liefst 1,58 van Henrik Kristoffersen, maar een fantastische tweede afdaling bezorgde hem de overwinning. Hij bleef Marco Odermatt uiteindelijk 0,74 voor.

Kristoffersen eindigde als vijfde. Zan Kranjec, die dit seizoen drie keer het podium haalde op de reuzenslalom en aan kop gaat in de wereldbekerstand, kwam niet verder dan de negende plaats.

STER reclame