Medisch personeel verplaatst een patiënt in Zuid-Korea
NOS NieuwsAangepast

Meer dan 400 corona-besmettingen in Zuid-Korea, fabriek Samsung gesloten

In Zuid-Korea is het aantal besmettingen met het coronavirus tweemaal in een dag tijd fors opgelopen. Vanmorgen meldde de overheid 142 nieuwe bevestigde besmettingen, later op de dag kwamen daar nog eens 87 gevallen bij.

Het totale aantal patiënten in Zuid-Korea is nu 433, twee mensen zijn omgekomen door het virus. De meeste besmettingen worden gelinkt aan een kerkgemeenschap in Daegu, de vierde stad van het land. Ook zijn in een ziekenhuis in de naastgelegen provincie Cheongdo 95 nieuwe gevallen gemeld, het totaal staat daar nu op 114 patiënten.

Vandaag werd ook een besmetting gemeld in een telefoonfabriek van Samsung in de stad Gumi, in het midden van het land. De fabriek wordt gesloten, de collega's die met de patiënt in contact zijn geweest, gaan in quarantaine.

De premier zei gisteren al dat het land in een noodfase is beland.

Iran

Veel nieuwe gevallen staan niet meer direct in verband met reizen van en naar China. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is dat een teken dat het steeds moeilijker wordt de ziekte in te dammen.

Ook in Iran neemt het aantal corona-gevallen verontrustend snel toe. Gisteren steeg het aantal vastgestelde gevallen van vijf naar achttien, vandaag kwamen er nog tien bij. Van hen is er één overleden, waardoor het totaal aantal doden in Iran op vijf komt.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen hebben de autoriteiten pelgrimsreizen naar Irak verboden. In Irak zijn veel sjiitische heiligdommen, zoals de graftombe van imam Ali in Karbala.

In de VS zijn 35 besmettingen vastgesteld, waarvan 18 op het cruiseschip Diamond Princess, dat strandde voor de kust van Japan.

China

In China is toename van het aantal besmettingen opnieuw afgezwakt. Op het vasteland er in een dag 397 patiënten bijgekomen, tegen 889 een dag eerder.

Die afzwakking in de groei hangt samen met de manier van tellen. De provincie Wuhei is weer overgestapt op de manier van tellen die vóór 13 februari gehanteerd werd. Daarbij worden alleen besmettingsgevallen meegeteld die in het laboratorium bewezen zijn, en niet ook mensen met ziekteverschijnselen die zeer waarschijnlijk het gevolg zijn van het nieuwe coronavirus.

Wereldwijd zijn bijna 78.000 mensen besmet met het virus, van wie de meesten in de Chinese provincie Hubei. In totaal zijn 2361 patiënten overleden aan het virus, blijkt uit de opgetelde cijfers van nationale overheden. Ruim 21.000 mensen zijn genezen verklaard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl