NOS Voetbal

De Jong gefrustreerd door Getafe-Ajax: 'Irritant om naar te kijken'

Frenkie de Jong zat donderdagavond vol ergernis op de bank te kijken naar de pijnlijke 2-0 nederlaag van zijn oude club Ajax bij Getafe. "Ik vond het echt irritant om naar te kijken. Getafe speelt niet echt om het publiek te vermaken, zal ik maar zeggen. Dus dan zit je wel gefrustreerd thuis."

Frenkie de Jong over Getafe-Ajax: 'Irritant om naar te kijken'

De middenvelder van FC Barcelona en Oranje begrijpt dat zijn oud-ploeggenoten zich lieten meeslepen door de provocaties van de Getafe-spelers.

"Natuurlijk moeten ze dat niet doen, maar het is wel moeilijk. Zeker als je op achterstand komt, krijg je frustraties. Ik denk dat de scheidsrechter daar ook een rol in kan spelen, door sneller op te treden."

Zelf won De Jong met Barcelona in de competitie twee keer van Getafe, maar ook dat ging niet makkelijk. "Het is gewoon een goede ploeg. Tenminste, het is heel moeilijk om tegen ze te spelen."

Voor de return, volgende week in Amsterdam, houdt De Jong zijn hart vast. "Het wordt heel moeilijk, 2-0 is Europees een slechte uitslag. Maar als Ajax top is en het niveau haalt dat het kan halen, is er zeker nog een kans."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl