NOS Nieuws

Bijna twee ton voor gepeste Quaden met dwerggroei: 'We steunen je, vriend!'

Een gepest Australisch jongetje met dwerggroei wordt bedolven onder de steunbetuigingen nadat zijn moeder een noodkreet op Facebook had geplaatst. Het emotionele filmpje is inmiddels al meer dan 19 miljoen keer bekeken.

In de aangrijpende video is te zien hoe de 9-jarige Quaden overstuur is vanwege de eindeloze pesterijen. "Geef me een mes, ik maak mezelf dood", zo zegt hij. "Let maar op!"

Zijn moeder is wanhopig, zo is te horen: "Dit is nou het effect van pesten. Dit is een kind dat gewoon naar school wil gaan en plezier wil hebben. Weet iemand wat ik moet doen om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt?"

Bekijk hier de video die de moeder plaatste en haar reactie op alle steunbetuigingen:

Massale steunbetuigingen en donaties voor gepeste Quaden

De noodkreet werd wereldwijd opgemerkt. Onder anderen de beroemde acteur Hugh Jackman, bekend van onder meer de X-Men-films, zag de video en trok zich het leed aan. "Quaden, je bent sterker dan je denkt. En wat er ook gebeurt, ik ben je vriend", zegt hij in een video op Twitter. "Pesten is niet oké, punt uit. Het leven is al moeilijk genoeg."

Ook de Amerikaanse stand-upcomedian en acteur Brad Williams, die zelf is geboren met dwerggroei, wilde Quaden een hart onder de riem steken. "Dit verhaal raakt bij mij een gevoelige snaar", schrijft hij op Instagram.

Daarom startte hij een crowdfundingsactie om het jongetje naar Disneyland te sturen met zijn moeder. Hij wilde 10.000 dollar (ruim 9000 euro) inzamelen, maar inmiddels staat de teller al op bijna 200.000 dollar (185.000 euro). "Ik hou van jullie allemaal", zegt hij. "Wij staan op tegen pesten!"

Het geld dat overblijft nadat Quaden naar Disneyland is geweest, wordt gedoneerd aan goede doelen tegen pesten en misbruik, schrijft Williams nog. "Ik zal er alles aan doen om te zorgen dat elke cent goed besteed wordt."

Ook het Australische rugby-team de Indigenous All Stars liet op internet een boodschap achter voor Quaden. "We willen je het allerbeste wensen. We weten dat je door een lastige periode gaat en we willen laten weten dat we je steunen, vriend."

Als groot fan van de Indigenous All Stars mag Quaden volgende week zaterdag samen met de ploeg het veld op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl