Robin Dekker en Paulien Siemensma uit Assen zijn vanmiddag getrouwd. RTV Drenthe

Het was vandaag spitsuur op stadhuizen en gemeentehuizen in het hele land. Die drukte heeft alles te maken met de datum van vandaag: 20-02-2020. Voor veel verliefde stellen de perfecte dag om elkaar het jawoord te geven.

Volgens Drentse gemeenten werden er voor een donderdag opvallend veel huwelijken gesloten. 34 stellen stapten vandaag in het huwelijksbootje. Zo ook Robin Dekker en Paulien Siemensma uit Assen, die vanmiddag zijn getrouwd. "In een relatie vinden wij het belangrijk dat we de kleine dingen laten uitblinken", zegt Dekker tegen RTV Drenthe. "En als die datum dan voorbijkomt, dan is het net alsof alles bij elkaar past."

Trouwambtenaar Irma Abrahams weet eigenlijk niet waarom speciale data zo populair zijn, maar ze heeft wel een vermoeden. "Mensen vinden het mooi klinken en het is goed te onthouden. Het staat misschien mooi op de kaart", vertelt ze. "Maar welke datum je ook kiest, het is altijd bijzonder als je gaat trouwen, toch?"

Ieder kwartier een huwelijk

Rijnmond schrijft dat op het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam elk kwartier een huwelijk plaatsvond. Alleen op die manier kon aan alle trouwverzoeken voldaan worden.

In de gemeente Den Bosch gaven dertien stellen elkaar het jawoord. Ingrid Wolfs en Pim de Vroom hoorden daar ook bij. "Ik laat het maar gewoon gebeuren", vertelt De Vroom aan Omroep Brabant. Hij heeft bewust gekozen om vandaag te trouwen. "Dat was geen ongeluk."

Het stel koos bewust voor de bijzondere trouwdatum:

Ook in Breda was het vandaag een komen en gaan van bruidsparen. In het gemeentehuis werden acht huwelijken gesloten. "We hebben gelukkig niemand hoeven afwijzen. Deze stormloop op een bijzondere trouwdatum hadden we voor het laatst op 12-12-2012", zegt een woordvoerder.

STER reclame