Emmanuel Dennis viert zijn treffer tegen Manchester United

Brugge houdt United op gelijkspel, Frankfurt vernedert Salzburg

In de tweede ronde van de Europa League hebben Club Brugge en Manchester United in een aantrekkelijk duel met 1-1 gelijkgespeeld. Beide doelpunten vielen al in de eerste helft en ontstonden uit grote fouten.

De Belgen openden furieus en creëerden al snel een aantal kansen. Na een kwartier resulteerde dat in de 1-0. Na een verre uittrap van Brugge-doelman Simon Mignolet kwam collega-keeper Sergio Romero (ex-AZ) onnodig ver uit zijn doel. De Nigeriaan Emmanuel Dennis was eerder bij de bal en werkte hem subtiel over de Argentijn heen.

Na ruim een half uur stond het ineens 1-1. Brugge-verdediger Brandon Mechele verkeek zich volledig op een ingooi van ploeggenoot Maxim De Cuyper, waarna Anthony Martial bij hem wegsprintte en de bal koeltjes onder Mignolet door schoot. Ruud Vormer viel in de tweede helft in bij Brugge maar de stand veranderde niet meer.

Hattrick Kamada bij Frankfurt

Eintracht Frankfurt lijkt al nagenoeg zeker van een plaats in de achtste finales van het tweede Europese toernooi. Mede dankzij een hattrick van de Japanner Daichi Kamada werd Red Bull Salzburg op een 4-1 nederlaag getrakteerd. Het vierde doelpunt van Eintracht kwam op naam van voormalig Groningen-speler Filip Kostic. Bas Dost ontbrak bij Frankfurt door een bovenbeenblessure.

Daichi Kamada scoort drie keer tegen Red Bull Salzburg

Ook Internazionale kan de tickets voor de achtste finales bijna boeken. Inter won de eerste wedstrijd tegen Loedogorets in Bulgarije met 2-0. Christian Eriksen maakte in de tweede helft zijn eerste goal voor Inter, op aangeven van Romelu Lukaku. De Belg maakte zelf de de tweede goal door een penalty te benutten. Stefan de Vrij zat de hele wedstrijd op de bank.

Assist De Jong

Luuk de Jong bewees zijn waarde voor Sevilla door een assist te verzorgen in de wedstrijd tegen CFR 1907 Cluj. Hij legde kort voor tijd de bal breed op Youssef En-Nesyri, die vervolgens makkelijk kon scoren. De Marokkaan maakte daarmee de 1-0 achterstand (penalty Ciprian Deac) ongedaan.