Remco Evenepoel snelt naar de zege in de tweede etappe van de Ronde van de Algrave
NOS Wielrennen

Evenepoel grijpt macht in Ronde van de Algarve

Remco Evenepoel heeft de tweede etappe van de Ronde van de Algarve gewonnen. Met een splijtende demarrage op de slotklim verraste de 20-jarige Belg onder anderen Maximilian Schachmann, die in de slotmeters nog dichtbij kwam.

De rit van 189 kilometer over een golvend parcours eindigde met een reeks klimmetjes in de laatste 35 kilometer. Het peloton dunde vooral snel uit op de 7,5 km lange slotklim, de Alto de Fóia. Mathieu van der Poel moest lossen op vier kilometer van de top van de Fóia.

De renners met een goede eindsprint, zoals Daniel Martin, Rui Costa en Schachmann, zaten allemaal voorin toen Evenepoel het tempo opvoerde. Groot was zijn voorsprong niet, maar groot genoeg om de rest net achter zich te houden. Evenepoel nam door zijn zege de leiding in het klassement over van sprinter Fabio Jakobsen, die woensdag de eerste etappe won.