NOS Voetbal

Ten Hag: 'Ajax moet slim zijn tegen niet alledaags Getafe'

Ten Hag: 'We weten alles van Getafe wat we moeten weten'

Getafe heeft voor Ajax-trainer Erik ten Hag geen geheimen, zo zegt hij in aanloop naar het Europa League-duel van donderdag (aftrap 18.55 uur) met de Spanjaarden. "We weten alles van de club wat we moeten weten", verzekert de oefenmeester van de Amsterdammers.

De nummer drie van Spanje heeft volgens Ten Hag, die woensdagavond door de Madrileense verkeersdrukte een kwartier later dan gepland aanschoof voor de persconferentie, een manier van spelen die Ajax niet gewend is.

"Getafe heeft kenmerken die we niet vaak tegenkomen: het hoog druk zetten. Dat doet lang niet iedere tegenstander tegen Ajax", laat Ten Hag weten.

In zijn ogen is linkerflankspeler Marc Cucurella een van de gevaarlijkste spelers van de Spanjaarden en dus de man om in de gaten te houden.

Marc Cucurella

Ajax zal volgens Ten Hag slim moeten spelen om Getafe te kunnen verslaan. "Soms moet je de lange bal spelen, soms moet je proberen om het voetballend op te lossen, Het wordt een vereiste om intelligent te voetballen."

Het is nog onzeker of de Amsterdammers met Hakim Ziyech en Daley Blind aan de start verschijnen tegen de Spaanse ploeg. "Dat zullen jullie donderdag wel zien", liet Ten Hag zich niet in de kaart kijken. "Ze worden steeds sterker."

Martínez: 'Ajax moet slim omgaan met aggresief Getafe'

Wel zeker is dat Noussair Mazraoui niet speelt. De rechtsback liep maandag in het duel van Jong Ajax met NAC Breda een enkelblessure op. Perr Schuurs daarentegen is hersteld van een kuitblessure die de verdediger enkele weken parten speelde.

Vier keepers mee

Ajax heeft in ieder geval ook voldoende keepers meegenomen. André Onana is geschorst, maar wel meegereisd naar Spanje. De doelman wordt donderdagavond vervangen door Bruno Varela, die sinds januari 2019 door Ajax van Benfica wordt gehuurd. "André is onderdeel van het team, daarom is hij mee", legt Ten Hag uit.

Behalve Varela, die vorige week maandag bij een wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht opzichtig in de fout ging bij zeker vier van de zeven tegendoelpunten, zijn ook reservekeepers Kjell Scherpen en Dominik Kotarski in Spanje aanwezig.

Verslaggever Joep Schreuder is meegereisd naar Madrid en blikt vooruit op het duel:

'Ajax zal top moeten zijn tegen Atlético-achtig Getafe'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl