Skypen met Caldas: 'Ik word geen clubcoach in Nederland'

Max Caldas kondigde vandaag zijn afscheid aan als bondscoach van de hockeymannen. Toen de 46-jarige Argentijn dat nieuws aan zijn selectie vertelde, zat de schrik er even goed in.

"Ik zei dat ik stopte, maar vergat erbij te zeggen dat ik pas na de Olympische Spelen weg zou gaan", zegt Caldas in een Skype-gesprek met de NOS vanuit Argentinië. "Iedereen zei: huh? Maar daarna kreeg ik alleen maar warme reacties."

Geen clubcoach in Nederland

Als coach van de mannen pakte Caldas twee keer EK-goud (2015 en 2017), WK-zilver in 2018 en er was een vierde plaats bij de Spelen van 2016. Na Tokio gaat hij op zoek naar een andere uitdaging.

"Clubcoach worden in Nederland is totaal uitgesloten, dat lijkt te veel op wat ik nu doe. Die kant heb ik al beleefd. Ik wil mezelf uitdagen in een andere omgeving."

Technisch directeur Bijl over vertrek Caldas: 'De chemie is er nog'

Buiten zijn successen had Caldas ook diverse aanvaringen met spelers en pers. Zo stuitte hij op veel onbegrip toen hij Valentin Verga en Robbert Kemperman vorig jaar buiten de selectie liet.

"Wrijving is inherent aan topsport. Dat moet je dichter bij de grote pieken brengen", zegt hij daarover. "Als je ziet hoe we nu spelen, dan weet je dat de chemie op alle fronten uitstekend is."

Lastige vragen voor zijn

Toch nam de kritiek de afgelopen tijd toe, omdat de resultaten moeizaam tot stand kwamen. "Ik hou het nu zelf in de hand. Als we een keer niet winnen, hoeven jullie niet meer te vragen of ik blijf."

STER reclame