Mieke Telkamp in 1977
NOS Nieuws

'Waarheen, Waarvoor' van Mieke Telkamp verdwijnt uit top 10 uitvaartmuziek

Het nummer Waarheen, waarvoor van zangeres Mieke Telkamp staat niet langer in de Uitvaartmuziek Top 10. Jarenlang voerde het de lijst aan van muziek die wordt gedraaid op begrafenissen en crematies.

In de nieuwe top 10, samengesteld door uitvaartverzekeraar Monuta, staan nog steeds klassiekers als Ave Maria en Time to say goodbye. Ook Nederlandstalige muziek blijft populair met nummers als Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij en Afscheid nemen bestaat niet van Marco Borsato.

Deze staat dus niet meer in de top 10:

Monuta stelde de lijst samen uit bijna 7000 nummers die in 2019 bij afscheidsdiensten zijn gedraaid. De uitvaartverzekeraar houdt dat sinds 2015 bij. Sindsdien is er niet veel veranderd in de lijst: zeven nummers hebben ieder jaar in de top 10 gestaan, hoewel de plek nog wel eens wisselt.

De grootste stijger op de lijst is En de vogels zongen. Vorig jaar verdween die nog uit de top 10, dit jaar staat het nummer zesde.

"Vaak helpt muziek om mooie momenten met elkaar te herinneren of een bepaalde sfeer terug te halen. Het is ook een onderwerp dat makkelijk te bespreken is met elkaar als het gaat om het eigen afscheid", aldus Yolanda Wouters van Monuta. "In de uitvaartwensen die mensen vastleggen komen dan ook meer recente nummers voor".

Die recente nummers zijn nog niet terug te zijn in de top 10, maar stijgen al wel in de top 50 van uitvaartmuziek. Zo staat het nummer Roller Coaster van Danny Vera, dat vorig jaar werd uitgebracht, op nummer 22.

Meest gedraaide artiesten

Dirigent en violist André Rieu voert, net als vorig jaar, de artiesten-top 10 aan. Hij heeft Marco Borsato in zijn kielzog. Ook Elvis Presley, André Hazes en Frans Bauer staan hoog genoteerd.

Overigens is Monuta niet de enige uitvaartverzekeraar die een lijst van geliefde uitvaartmuziek bijhoudt. Ook Dela doet dat; de lijsten blijken niet veel te verschillen van de uitkomsten van andere uitvaartverzorgers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl