ANP
NOS Voetbal

Oud-Ajacied Barry Hulshoff (73) overleden

Oud-international Barry Hulshoff is na een kort ziekbed op 73-jarige leeftijd overleden. De voormalig verdediger speelde 385 wedstrijden voor Ajax en vierde met de club de gouden successen uit de jaren 70.

Hulshoff was een van de steunpilaren in de defensie van de Amsterdammers die in 1971, 1972 en 1973 de Europa Cup I wonnen. Hij kwam tot veertien interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij zes doelpunten maakte.

Rinus Michels liet Hulshoff op 9 januari 1966 debuteren bij Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord (1-1). Hij speelde vervolgens elf seizoenen voor de Amsterdammers (1966-1977) en werd met de club onder meer zeven keer landskampioen en vier keer bekerwinnaar. De geboren Deventenaar kwam daarna nog twee seizoenen uit voor MVV.

Voormalig Ajacied Barry Hulshoff overleden (73)

Trainerscarrière

Hulshoff maakte vervolgens carrière als trainer. Na een kortstondige klus bij Ajax, waar hij in 1988 met Spitz Kohn en Bob Haarms de vertrokken Johan Cruijff verving, was hij in België actief bij Lierse, Westerloo, Beerschot, Sint-Truiden, Aalst en KV Mechelen.

In 1974 werd Hulshoff de eerste Nederlandse voetbalprof die te zien was in een STER-reclame. Met zijn hond was hij te zien in een commercial voor het hondenvoermerk Chappi.

Hulshoff was tot 2018 zaakwaarnemer van Matthijs de Ligt, die in dat jaar naar Mino Raiola overstapte.

  • ANP
    Barry Hulshoff en Johan Cruijff met de Europacup I in 1973
  • ANP
    Barry Hulshoff trainde bij Ajax onder leiding van coach Rinus Michels

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl