In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Vader uit Domburg krijgt zes jaar cel voor doodschudden baby

Een 23-jarige man uit Domburg is veroordeeld tot zes jaar cel voor doodslag op zijn zoontje van vier maanden. De rechtbank acht bewezen dat hij dusdanig geweld heeft gebruikt tegen zijn baby, dat die daaraan is overleden.

De uitspraak valt hoger uit dan de eis van 4,5 jaar cel door het Openbaar Ministerie. Omroep Zeeland meldt dat de rechter het de man zwaar aanrekent dat hij geen medische hulp zocht toen de baby begon te schokken en niet meer reageerde, nadat hij het hard door elkaar had geschud. Het gezin ging pas de volgende dag met het kindje naar het ziekenhuis. "De baby was kansloos", zei de rechter.

De man heeft altijd ontkend de baby te hebben geschud. De rechter vindt dat hij daarmee geen verantwoordelijkheid heeft genomen. Ook het feit dat hij al een strafblad met geweldsdelicten heeft, woog mee in het vonnis.

Vertraging door onderzoek

De uitspraak komt bijna vier jaar na het voorval. De rechtszaak liep vertraging op doordat de verdediging allerlei extra onderzoeken wilde naar de verwondingen van de baby en het ontstaan daarvan.

De man uit Domburg wordt volgens Omroep Zeeland ook verdacht van de beroving van een vrouw in Grijpskerke in mei vorig jaar. De buit, de dagopbrengst van het Zeeuwse muziekfestival Hrieps, bedroeg tonnen.

Advertentie via Ster.nl