Groningen zegeviert bij Sparta na duel vol oponthoud en gemopper

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - FC Groningen

FC Groningen heeft zich in de eredivisie in de top-7 gespeeld door met 2-1 te winnen bij Sparta Rotterdam. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Het duel had weinig vaart, niet in de laatste plaats omdat er veel gesproken werd over twee penalty's die Sparta kreeg en omdat er in totaal twaalf minuten aan extra tijd bijkwam door blessuregevallen.

Scheidsrechter valt op

Na een kabbelend kwartier kreeg Sparta een strafschop na een overtreding van aanvoerder Mike te Wierik. Scheidsrechter Sander van der Eijk kon daarna weinig goed doen bij veel Groningen-aanhangers.

Mohamed Rayhi staat klaar om de penalty te nemen

Sergio Padt stopte echter de inzet van Mohamed Rayhi, die daarna met balverlies zelfs de 0-1 voor Groningen inleidde. Joel Asoro rondde af na een mooie pass van Ramon Lundqvist. Met een geplaatst schot tekende Lundqvist zelf voor 0-2.

Blessures zorgen voor oponthoud

Vanwege veel blessureleed duurde de eerste helft ruim 54 minuten. En in de blessuretijd botsten ook nog Sparta-spelers Bart Vriends en Dante Rigo hard met de hoofden tegen elkaar. Rigo verliet met een enorme bult het veld en kwam niet meer terug.

Dubbel feest voor Groningen-coach: 'Zes punten en contractverlenging'

Rayhi bracht de spanning na rust snel terug: hij benutte nu wel een penalty, na opnieuw een overtreding van Te Wierik en opnieuw veel Groningse woede richting de scheidsrechter.

De jacht op de 2-2 kwam amper op gang, vooral omdat het duel weer veelvuldig stillag.