Kimberley Bos vorig jaar in actie bij de wereldbekerwedstrijd in Whistler
NOS Sport

Teruggekeerde Bos 'superblij' met negende plaats op EK skeleton

Skeletonster Kimberley Bos is op de EK in het Letse Sigulda negende geworden. De 26-jarige Edese eindigde in de eerste run slechts als achttiende, maar revancheerde zich met de zesde plaats in de tweede run.

"De eerste run was ik gewoon slordig", aldus Bos, die eind vorig jaar kampte met een knieblessure en pas onlangs haar rentree maakte. Begin deze maand zegevierde ze op de olympische baan van Pyeongchang in de Intercontinental Cup. Daar waren veel punten te verdienen voor WK-kwalificatie. De mondiale titelstrijd staat over twee weken op het programma.

Met dat in het achterhoofd toonde Bos zich meer dan tevreden met het resultaat op de EK. "De tweede run was zoals hij hoort te zijn. Ik ben echt superblij met het resultaat van vandaag. Op de WK kan ik weer honderd procent starten."

De Europese titel ging zondag voor de derde keer naar Jelena Nikitina. De 27-jarige Russin kreeg op het podium gezelschap van de Zwitserse Marina Gilardoni en de Oostenrijkse Janine Flock. Bos gaf uiteindelijk 1,49 toe op Nikitina.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl